• Veilig sportklimaat

Positieve sportcultuur

Begin 2019 bleek opnieuw uit onderzoek dat volleybal de sportiefste teamsport van ons land is.

Een veilige en positieve sportcultuur is dan ook iets waar we met onze verenigingen al jaren aan werken. Voor alle volleyballers, maar vooral voor de jeugd.

Met verenigingen, andere sportbonden en NOC*NSF werken we er aan dat ieder individu zich veilig en geborgen voelt in de sport en zichzelf kan zijn. Onder de noemer ‘Positieve sportcultuur’ (voorheen Veilig Sport Klimaat) willen we gewenst gedrag stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aanpakken.

Binnen de Nevobo is het thema volledig ingebed: van trainers- en official-opleidingen via clubcampagnes tot (inter)nationale evenementen. Het sportieve karakter van onze sport is iets waar we met zijn allen heel trots op mogen zijn, maar ook moeten blijven bewaken. Op deze pagina vind je de middelen die je daarvoor bij je club in kunt zetten.

Lees meer op de Nevobo pagina